9 Kasım 2007 Cuma

Köfteli Bamya

bamya1.jpg

Malzemeler
Bir buyuk kase haslanmis kuru bamya
1 adet sogan
1 corba kasigi salca
100-150 gram kiyma
yeteri kadar tuz, karabiber
1 adet limon
3-4 corba kasigi sirke
1 adet havuc

Yapilisi
Ilk once kuru bamyalari su dolu bir tencereye koyup, icine sirkeyi ilave ederek yumusayincaya kadar pisirelim. Isterseniz sirke yerine icerisine yarim limon sikabilirsiniz. Daha sonra kiymanin icine biraz tuz, cok az ekmek ici, biraz kararbiber ilave ederek iyice yoguralim ve ufak ufak parcalar koparip yuvarlak kofteler yapalim. Bir tencereye yagimizi koyduktan sonra sogani ilave ederek kavurmaya baslayalim ve hemen ardindan kup kup dogranmis havucu ilave ederek birlikte kavrumaya devam edelim. Ardindan kofteleri tencereye alalim ve tencereyi sallayarak koftelerin bir miktar kizarmasini saglayalim. Kofteleri onceden de baska bir yerde kizartabilirsiniz. Koftelerde kizardiktan sonra salcasini, kaynamis suyunu ve limon suyunuda ilave edelim. Biraz tuz ilave edelim. En son olarak da haslanmis bamyalari tencereye koyarak birbiriyle ozlesmesini saglayalim. Bamyalar onceden pismis olacagi icin cok fazla pisirmeyelim.

Yemek Koşesi Afiyetler Diler....

0 yorum: