6 Kasım 2007 Salı

Ezogelin Çorbası tarifi

Yarım su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet havuç
1 adet patates
5 su bardağı su
Tuz, nane, karabiber, kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI
Pirinci küçük bir kapta haşlayalım. Pirinç haşlanırken soğanı kıyalım, sebzeleri iri iri doğrayalım. Baharatlar dahil tüm malzemeyi düdüklü tencereye aktarıp, yağını ilave edelim. Üzerine 5 su bardağı su ekleyelim. 10-15 dakika pişirelim. Piştikten sonra ocaktan alalım. Çorbayı blendırdan, ya da süzgeçten geçirerek çatalla ezelim. Üzerine pirinçleri ekleyip, 2-3 dakika daha pirinçle birlikte bir taşım kaynatalım. Eğer isterseniz biraz yağda nane yakılıp üzerine dökülürek servis yapalım.

0 yorum: