13 Kasım 2007 Salı

Tavuk gögsü

MALZEME:

nişasta 1 kahve fincanı Pirinç unu 1 kahve fincanı
Haşlanmış yarım tavuğun yalnızca göğüs eti
süt 4 su bardağı
şeker 1 su bardağıtuz 1 tutam

YAPILIŞI:
Haşlanmış yarım tavuğun göğüs etleri didiklenir. Suyla yıkanıp sıkılır. Suyun içine bir müddet (1-2 saat) bırakılır. Arada bir suyu sıkılıp tekrar bırakılır.

4 bardak süt kaynatılır. Tavuk etleri kaynamakta olan sütün içine atılırak tahta kaşıkla eze eze pişirmeye devam edilir. Ateşten alınıp, bir kenara konur.

Topaklanmaması için su ile ezilmiş pirinç unu ve nişasta karışımına, sütten bir kaç kaşık alınarak iyice sulandırılır. Sonra hepsi birden bekleyen süt, tavuk karışımına ilave edilir.

Hepsinin üstüne şeker ialve edilir. Dibinin tutmaması için devemlı karıştırılır. Bir müddet sonra sakız gibi olunca ateşten indirilir.
Üzerine arzuya göre pekçok şey konabilir. Gülsuyu veya tarçın, ince kıyılmış antep fıstığı, kıyılmış fındık, hindistan cevizi tozu.

0 yorum: