9 Kasım 2007 Cuma

Hamburg Tavuğu (Alman Mutfağı)

MALZEMESİ

8 adet tavuk baget (veya bir bütün tavuk 8 parçaya bölünür)
2 baş orta boy kuru soğan (halka şeklinde doğranmış)
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı margarin
200 gr. mantar
10-15 adet kabuklu veya kabuksuz midye
1 su bardağı beyaz şarap
2 diş sarmısak (dövülmüş)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
TARİF
Öncelikle 2 yemek kaşığı yağı derin bir tavada eritelim. Ortadan 2’ye böldüğümüz mantarları yağı erittiğimiz tavaya aktaralım ve karıştırarak 3-4 dakika kavuralım. Bir delikli süzgeçle süzdürerek mantarları yağdan alalım. Sonra tavukları aynı yağa aktarıp, 2-3 dakika kızartalım. İnce halkalar halinde doğranmış soğanları da hemen ekleyip, 8-10 dakika kadar hep birlikte sotelemeye devam edelim. İçine salçayı, kızarmış mantarları ve 1 su bardağı suyu ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakalım. Tuz ve karabiberle lezzetlendirelim.
Öte yandan bir tavaya kalan 1 yemek kaşığı yağı koyup, eriyince 2 diş sarmısağı atıp 1 dakika kadar kavuralım. Temizlenmiş, yıkanmış kabuklu ya da kabuksuz midyeleri ekleyip, şarabı da üzerine ilave edelim. Midyeler kaynamaya başlayınca ocaktan alalım. Kabuklu midyelerden kabuğu açılmayan varsa onları çıkarıp atın. Sonra da bu midyeli harcı tavuk yemeğinin içine aktarıp, tavuklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yanında patates püresi ile servis yapın.


0 yorum: