9 Kasım 2007 Cuma

Patatesli Beze

img_0005.jpg

Malzemeler
125 gr margarin (eritme)
1 yemek kasigi aycicek yagi
1 su bardagi yogurt
1 paket kabartma tozu
Un

Tuz
Galete Unu yeteri kadar (Uzeri icin)
Ic Malzemesi
4 adet haslanmis ezilmis patates
1 adet kurusogan ufak ufak dogranmis
1/2 cay bardagi sivi yag
Dereotu, karabiber, pul biber, kimyon

Yapilisi
Hamuru icin butun malzemeleri karistirip yumusak bir hamur elde edelim. Daha sonra hamuru 3 mm kalinliginda acalim ve su bardagi agziyla daireler keselim. Yukardaki ic malzemeleri karistirip kestigimiz dairelerin icine ic malzemeden koyup, kenarlarini toplayip elimizle duzelterek yuvarlak haline getirelim. Ustlerini once suya, sonra galeta ununa batiralim ve 175 dereceli firinda 40 dakika pisirelim.

Yemek Koşesi Afiyetler Diler....



0 yorum: