9 Kasım 2007 Cuma

Cevizli Kaşarlı Erişte

cevizli.jpg

MALZEME

  • 1 corba kasesi (tepeleme dolu) ev eristesi
  • yarim su bardagi dovulmus ceviz
  • istenildigi kadar kasar peyniri
  • 2 corba kasigi tereyag

YAPILISI

Kaynamis suya eristeyi ilave edip, yeteri kadar pisirelim. Daha sonra yuvarlak minik borcama ya da tepsiye eristenin yarisini dokelim, uzerine bir miktar ceviz ve peynir koyalim. Eristenin diger yarisinida ilave edip en ustede kalan ceviz ve peyniri koyduktan sonra kizdirilmis tereyagini eristenin uzerine gezdirip sicak firina tepsiyi verelim. Kasarlar eriyip uzeri bir miktar kizarana kadar pisirelim. Dilimleyerek servis yapalim.

Ayranla birlikte cocuklarimizin cok sevecegi bir yemek olabilir…

Yemek Koşesi Afiyetler Diler....

0 yorum: