6 Kasım 2007 Salı

Dovğa (Azeri Çorbası) Tarifi

Malzemeler

  • tuz
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 6 su bardağı su
  • 1 bardak haşlanmış nohut
  • 1/2 demet nane
  • 1/2 demet ıspanak
Yapılışı

Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve üzerine yavaş yavaş tüm suyu ilave ediniz, (yoğurdun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız. Kaynadıktan sonra ateşini kısınız, tam haşlanmış nohudunuzu ve tuzunuzu ekleyiniz ve pişmeye bırakınız. Pirinci piştikten sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatınız.


Not: dereotu sevmeyenler kişniş, tere veya bunlara yakın yeşillik kullanabilirler.


Afiyet Olsun....


0 yorum: