Portakallı Kuruyemişli Kek
Malzemeler
3 yumurta | |
1 bucuk su bardağı şeker | |
3/4 bardak sıvıyağ | |
1 su bardağı portakal suyu (yada: 1/2 sut + 1/2 portakal suyu) | |
3 su bardağı elenmiş un | |
1 paket kabartma tozu | |
1 paket vanilya | |
1 limon yada yarıma yakın portakal kabuğu rendesi | |
Arzuya göre istenilen miktarda iri kıyılmış ceviz, kuru uzum, küp, küp doğranmış kuru kayısı,kuru incir… |
Yapılışı:
-
önce yumurtalarla şekeri çok iyi çırpın.(limon/ portakal kabuğu rendesini de ekleyin) İyice kabaracak, krema gibi olacak. El mikseri ile 3-5 dakika kadar.
-
Sıvıyağı yavaşça akıtarak ayni anda mikserle çırparak karışıma yedirin.
-
Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin.
-
Önce biraz portakal suyu koyup yedirin hamura, sonra elenmiş undan biraz ekleyerek karıştırın. 3 seferde un ve portakal suyunu bu şekilde kek hamuruna yedirin.
-
Kuruyemiş ve cevizi ilave edip karıştırın kaşıkla.
-
Yağlanmış ve unlanmış kalıbınıza (resimde tüp kek kalıbı kullanıldı) dökün. 350F - 175C derecede 40 dakika kadar pişirin.
-
Kürdan batırın ortasından. Yapışmıyorsa pişmiş demektir. Hafif soğuyunca kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
0 yorum:
Yorum Gönder