9 Kasım 2007 Cuma

Portakallı Kuruyemişli Kek


Malzemeler

bullet

3 yumurta

bullet

1 bucuk su bardağı şeker

bullet

3/4 bardak sıvıyağ

bullet

1 su bardağı portakal suyu (yada: 1/2 sut + 1/2 portakal suyu)

bullet

3 su bardağı elenmiş un

bullet

1 paket kabartma tozu

bullet

1 paket vanilya

bullet

1 limon yada yarıma yakın portakal kabuğu rendesi

bullet

Arzuya göre istenilen miktarda iri kıyılmış ceviz, kuru uzum, küp, küp doğranmış kuru kayısı,kuru incir…

Yapılışı:

  1. önce yumurtalarla şekeri çok iyi çırpın.(limon/ portakal kabuğu rendesini de ekleyin) İyice kabaracak, krema gibi olacak. El mikseri ile 3-5 dakika kadar.

  2. Sıvıyağı yavaşça akıtarak ayni anda mikserle çırparak karışıma yedirin.

  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin.

  4. Önce biraz portakal suyu koyup yedirin hamura, sonra elenmiş undan biraz ekleyerek karıştırın. 3 seferde un ve portakal suyunu bu şekilde kek hamuruna yedirin.

  5. Kuruyemiş ve cevizi ilave edip karıştırın kaşıkla.

  6. Yağlanmış ve unlanmış kalıbınıza (resimde tüp kek kalıbı kullanıldı) dökün. 350F - 175C derecede 40 dakika kadar pişirin.

  7. Kürdan batırın ortasından. Yapışmıyorsa pişmiş demektir. Hafif soğuyunca kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

Yemek Koşesi Afiyetler Diler....



0 yorum: