13 Kasım 2007 Salı

BALIK DOLMASI - 1 (BİLECİK)

MALZEME:

Sazan balığı 3-5 kiloPirinç 1 su bardağı
Soğan 4 adetMaydanoz 1 demet
Nane 1 demetDereotu 1 demet
Zeytinyağı 1 bardakTuz Yeteri kadar
Kuş üzümü yeteri kadarŞeker Yeteri kadar
Biber Yeteri kadarÇam fıstığı Yeteri kadar
Salça Yeteri kadar

YAPILIŞI:
Sazan balığının içi dışı iyice temizlenir. Zeytinyağında soğan kavrulur. İçine fıstık ilave edilir. Fıstıklar sararınca haşlanmış pirinç ilave edilir. Pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Üzerine çıkacak kadar su konup, yıkanmış kuş üzümünü, tuzu ve şekeri eklenir. Orta hararetli ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Ateşten alınca baharat, maydanoz, nane ve dereotu kıyılarak katılır. Hepsini birden karıştırıp balığın içi doldurulur. Sazan balığının içi iyice dolunca karnı bir iplikle dikilir. Üzeri salça ile sıvanarak fırına sürülür. Balığın üzeri kızarınca fırından çıkarılıp sıcak ikram edilir.

0 yorum: