13 Kasım 2007 Salı

Ispanaklı kek

MALZEME:

zeytinyağı Yarım su bardağısüt 1 su bardağı
yumurta 3 adetbeyaz peynir 100 gr
un 3 su bardağımaydanoz Yarım demet
ıspanak Yarım demetkabartma tozu 1 paket

YAPILIŞI:
Ispanak ve maydanozu temizleyip kıyın. Peyniri ufalayın. Unu çukur bir kaba eleyin. Kabartma tozu, ıspanak ve maydanozu ekleyip harmanlayın. Yumurta, süt ve zeytinyağını ayrı bir kapta mikserle çırpıp unlu karışıma ekleyin.

Ortası delik fırın kalıbını yağlayıp ıspanaklı karışımı ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip 35-40 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

0 yorum: