6 Kasım 2007 Salı

Kumpir tarifi

MALZEMELER
3-4 iri patates
3 tatlı kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı rendelenmiş Kaşar peyniri
Garnitur olarak :
Mısır, sosis, bezelye,
amerikan salatası,
domates püresi, turşu,
ton balığı, haşlanmış havuç,
salam,yeşil veya siyah zeytin vb. eklenebilir.

HAZIRLANIŞI
Patatesleri yıkayıp kurulayın. Önceden ısıtılmış Kumpir Fırınında 190 derecede 1 saat pişirin.
Patatesleri fırından çıkarın. Patateslerin üzerini bıçakla kesip iki yana açın. İçi açılmış patatesin üzerine birer çorba kaşığı tereyağı ve rendelenmiş kaşar ekleyip tuz serpin ve bıçağın ucuyla iyice karıştırarak yedirin. ince ince kıyılmış sosis ve mısır tanelerini ve diğer garnitürleri patateslerin üzerine koyup uzerine domates sosu ve mayonez ile hemen servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun...

0 yorum: