9 Kasım 2007 Cuma

Höşmerim

hosmerim.jpg

Malzemeler
Yarım kilo süt
2 su bardağı un
125 gram tereyağ
3- 4 corba kaşığı şeker

Yapılısı
Ilk önce sutu ocağa koyalım ve ıcıne yarım corba kasıgı kadar yag atalım. Sut kaynadıktan sonra ocagın altını kısıp ıcıne 2 su bardagı unu bır elımızle dokup (tamamını bırden dokuyoruz) dıger elımızle hemen tahta kasıgın sapı ıle suratlı bır sekılde karıstıralım. Sonra ocagın altını kapatalım. Orta buyuklukte bır tavaya bır mıktar yag koyalım ve elde ettıgımız hamuru ılave edelım. Bu hamuru sureklı cevıre cevıre karıstırarak pısırelım. Ve elımızdekı yagı parcalar halınde arasıra ılave ederek pısırmeye devam edelım. Hamurun tadına baktıgımızda eger dısımıze yapısmıyorsa pısmıs demektır. Ya da ufak ufak kızarmıs parcacıklar olacaktır. Hamur pıstıkten sonra hamuru tavaya göre yayalım ne cok ınce ne de kalın olacak. Ara sıra tavayı sallayarak alt kısmını nar gıbı kızartalım. (Altı kızarınca tavayı salladıgımızda sesı farklı gelecektır) Altı kızarınca bır servıs tabagına ters cevırelım ve üzerine seker serperek sıcak sıcak servıs yapalım. Bu tatlı bol yaglı yapılınca daha lezzetlı oluyor ama ben saglık acısından daha fazla yag kullanmak ıstemedım.

Yemek Koşesi Afiyetler Diler....

0 yorum: