9 Kasım 2007 Cuma

Köstebek Pasta

kstebekpastazr5.jpg

Malzemeler:
KEKİ İÇİN;4 yumurta
yarım paket margarin
1 paket bitter çikolata (80 gr)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2-3 çorba kaşığı kakao
yarım kahve fincanı süt
1 çorba kaşığı ahududu (yada diğer türler) reçeli
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

ORTASI iÇİN:

4 adet muz
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 çay bardağı damla çikolata

Yapılışı:Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. yuvarlak kek kalıbının tabanını margarinle yağlayıp unlayın. Margarin ve çikolatayı küçük bir tencerede eritin ve ılımaya bırakın. Un, kakao ve kabartma tozunu bir kabın içerisine eleyip karıştırın.Derin bir kabın içinde şeker, yumurta ve vanilyayı mikserle iyice çırpın. Ardından sütü ve reçeli ekleyip tekrar karıştırın. Erimiş yağ ve çikolata karışımını da ekleyin ve iyice karışmasını sağlayın. Unlu karşımı yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyin ve iyi karışmasını sağlayın.
Hazırladığınız kek kalıbına karışımı dökün ve ısıtılmış fırında keki pişirin. Kekin üzerine küçük bir çatal ya da kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpın. Damla çikolatarı da ekleyip karıştırın. 5 dakika buz dolabında bekletin. Kek soğuduktan sonra kenarlarından içe doğru 2 santim kalacak şekilde bırakın ve ortasını bir kaşık yardımıyla 2 santim kadar oyun. Oyarak çıkardığınız keki bir tabağa koyun. Kekin ortasına 4 adet muzu yanyana dizin. üzerine krem şantiyi kubbe şeklinde sürün. En üst kısma oyarak çıkardığınız kekleri kubbe şekli oluşturacak gibi koyun. Buzdolabında bir kaç saat bekletip dilimleyip servis yapın.Afiyet olsun…

0 yorum: