9 Kasım 2007 Cuma

Yoğurt Tatlısı

yogurt.jpg

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardagi seker
1 subardagi yogurt
2 su bardagi un
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya
1 su bardagi ilik su

Serbeti Icin
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
1 dilim limon

YAPILISI

Yumurta ile sekeri iyice kabarana kadar cirpalim (Yumurtalari daha onceden dolaptan cikarirsak daha iyi olur) Daha sonra yogurdu ilaveederek bir miktar daha cirpalim. Unun icine kabartma tozunu vanilyayi ekleyerek diger karisima eleyerek ilave edelim ve karistiralim. Kare ya da dikdortgen bir tepsiyi yaglayarak hamuru icine dokelim ve 175 dereceli firinda nar gibi kizarana dek pisirelim. Firindan cikar cikmaz uzerine 1 su bardagi ilik suyu serperek dokelim. Serbeti kaynadiktan 5 dakika sonra ocagin altini kapatalim ve tatli firindayken serbette ilinsin. (Hem tatli hem serbeti ilik olacak) Servis yaparkende yanina dondurma veya kaymak koyabilirsiniz harika oluyor.

Yemek Koşesi Afiyetler Diler....

0 yorum: