Kabak Graten
MALZEME:
karabiber | silme çay kaşığı | domates salçası | 1 yemek kaşığı |
---|---|---|---|
kaşar peyniri | 250 gr | tavuk göğsü | 500 gr |
çarliston biber | 3 adet | domates | 2 adet |
kabak | 5 adet | tuz | arzuya göre |
dereotu | yarım demet | ayçiçek yağı | 3 yemek kaşığı |
soğan | 1adet |
YAPILIŞI:
Kabakları yuvarlak şekilde doğrayıp ayçiçek yağda kızartıyoruz ve orta boy bir fırın tepsisine bir sıra diziyoruz.
Bir tencerede soğanları küp küp doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra tavuk göğüsünü kuşbaşı doğrayıp domateslerle birlikte ekliyoruz. İyice kavruldutan sonra salçayı tuz karabiberi ekleyip karıştırıyoruz. Ocaktan indirmeye yakın içine dereotunu ekyeyin ve biraz soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra tepsiye dizdiğimiz kabakların üzerine döküp yayıyoruz. Sonra kalan kabakları da onun üzerine dizip kaşar peynirini rendeleyip üzerine serpiyoruz. Fırında kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun...
Bir tencerede soğanları küp küp doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra tavuk göğüsünü kuşbaşı doğrayıp domateslerle birlikte ekliyoruz. İyice kavruldutan sonra salçayı tuz karabiberi ekleyip karıştırıyoruz. Ocaktan indirmeye yakın içine dereotunu ekyeyin ve biraz soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra tepsiye dizdiğimiz kabakların üzerine döküp yayıyoruz. Sonra kalan kabakları da onun üzerine dizip kaşar peynirini rendeleyip üzerine serpiyoruz. Fırında kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder