13 Kasım 2007 Salı

Kabak Graten

MALZEME:

karabiber silme çay kaşığıdomates salçası 1 yemek kaşığı
kaşar peyniri 250 grtavuk göğsü 500 gr
çarliston biber 3 adetdomates 2 adet
kabak 5 adettuz arzuya göre
dereotu yarım demetayçiçek yağı 3 yemek kaşığı
soğan 1adet

YAPILIŞI:
Kabakları yuvarlak şekilde doğrayıp ayçiçek yağda kızartıyoruz ve orta boy bir fırın tepsisine bir sıra diziyoruz.
Bir tencerede soğanları küp küp doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra tavuk göğüsünü kuşbaşı doğrayıp domateslerle birlikte ekliyoruz. İyice kavruldutan sonra salçayı tuz karabiberi ekleyip karıştırıyoruz. Ocaktan indirmeye yakın içine dereotunu ekyeyin ve biraz soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra tepsiye dizdiğimiz kabakların üzerine döküp yayıyoruz. Sonra kalan kabakları da onun üzerine dizip kaşar peynirini rendeleyip üzerine serpiyoruz. Fırında kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun...

0 yorum: