9 Kasım 2007 Cuma

KAKAOLU VEJETERYAN KEKİ (DAIRY FREE CHOCOLATE CAKE)

Malzemeler:

bullet

1+ 1/2 su bardağı un

bullet

1 bardaktan biraz fazla tozşeker

bullet

4 yemek kaşığı kakao

bullet

1 tepeleme çay kaşığı karbonat

bullet

1 cimdik tu

bullet

1 su bardağı soğuk su

bullet

1/4 su bardağı sıvı yağ

bullet

1 yemek kaşığı sirke

bullet

1 tatlı kaşığı toz vanilya

Yapılışı:

  1. Unu, sekeri, kakaoyu, karbonatı, tuzu ve vanilyayı genişçe bir kabin içinde karıştırın.

  2. Ortasını açıp içine soğuk suyu, sıvı yağı ve sirkeyi koyup büyük tahta kaşıkla veya tel çırpma aleti ile karışana kadar karıştırın.

  3. Küçük kare veya yuvarlak kek kalıbınızı yağlayıp unlayın. Ardından parşoment kağıdı ile dibini kaplayın. Karışımı içine döküp yayın.

  4. Önceden ısıtılmış 350F(175C) dereceli fırında ortasına batırılan kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Kenarlarını bıçakla geçin. Yavaşça ters çevirip kağıdı çıkarın ve alttan hava alacak şekilde varsa tel ızgarasında soğumaya bırakın. Eğer yoksa kağıdı çıkarmadan soğudukça bir yerde ılıtın. Sıcaktan dolayı kekin altı ıslanıp yumuşayabilir ama yinede tadı güzel olacaktır.

KEKIN UST KREMASI HAKKINDA:

Çokça sorulan ve birçok kek resimlerinde rastlayabileceğiniz kekin üstünü süslemede kullandığım şey Amerika'da POWDERED SUGAR veya ICING SUGAR diye satılıyor. Pudra sekeri ve bir miktar nişastadan oluşuyor. Su veya herhangi başka bir meyve suyu veya kahve ile katıca bir kıvamda karıştırıyorsunuz. Çatalla ancak akabilecek sıvılıkta. Sonra keklerinizin üstüne ince, ince çatalla şekil vererek döküyorsunuz. O katılaşınca resimdeki gibi oluyor.

TÜRKİYE'dekiler iÇin

veya bulamayanlar sade pudra şekeri ile bir miktar karıştırıp tezgah üstünde ince dökerek deneyebilirsiniz. Eğer katılaşırsa keklerde de ayni şekilde kullanabilirsiniz.

DOLGU İÇİN:

Yaklaşık 3/4 su bardağı powdered sugar için 2-3 yemek kaşığı su veya istediğiniz bir içecek yeterli olacaktır. Kıvamını bulup pürüzsüz bir hale gelince çatalla şekiller vererek kekin üstünde gezdirin ve katılaşmaya bırakın. Çok ince yaparsanız kıvamını sertleşip şekil almaz, dikkat edin.




0 yorum: