9 Kasım 2007 Cuma

Çamlıca Salatası

MALZEMESİ (iki kişiliktir)
1 adet göbek marul (atom)
1 adet tavuk göğüs eti
5-6 dilim jambon
1 yemek kaşığı ketçap
SOSUN MALZEMESİ
Hardallı sos için;
1 adet limonun suyu
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 çay kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

TARİF
Göbek salatayı iyice yıkayıp, dörde bölün ve sirkeli suda bekletin. Haşlanmış göğüs etini varsa, derisinden ve kemiklerinden ayırın, iri iri didikleyin. Jambonu ince uzun şeritler halinde dilimleyin. Göbek marulu süzdürüp, servis tabağına alın, bir bıçak yardımıyla marulun ortasını oyun ve tavuk parçalarıyla jambon dilimlerini tam ortaya yerleştirin. Ketçap ve hardal sos gezdirerek, servis yapın.

Yemek Koşesi Afiyetler Diler....

0 yorum: