13 Kasım 2007 Salı

Kış Böreği

MALZEME:

havuç 2 adet bezelye 150 gr.
margarin 100 gr.yumurta 1 adet
yufka 3 adetsoğan 1 adet
pırasa 2 adetpatates 1 adet
tuz
karabiber

YAPILIŞI:
Soğanı ayıklayıp yıkayın, küp şeklinde doğrayın. Pırasayı ayıklayın ve ince şeritler halinde doğrayın. Bir tavada 100 gr. yağı ısıtın, pırasayı ve soğanı bu yağda çevirin. Patatesi soyun, küp şeklinde doğrayın. Havucu sebze fırçasıyla yıkayıp, küp şeklinde doğrayın. Tencerede patates, havuç ve bezelyeleri dirice haşlayın. Süzdükten sonra pırasalı soğana ekleyin. Tuzlayın, biberleyin.Yufkaları ortadan ikiye kesin. Her bir parçanın ortasına sebzeleri pay edin,paket yapar gibi katlayın. Düz yüzeyi üste gelecek şekilde kalan yağla yağladığınız tepsiye yerleştirin.Yumurtanın sarısını beyazını ayırın. Sarısını çatal yardımıyla çırpın. Fırça yardımıyla böreklerin üstüne sürün. Üzerlerini bıçakla çizin. 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Afiyet olsun

0 yorum: