9 Kasım 2007 Cuma

Hamsili Pilav

hamsili_pilav.jpg

MALZEMELER
1 kilo hamsi
1 su bardagı pirinc
2 adet kurusoğan
1 corba kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kasığı kuş üzümü
tuz, kararbiber, pulbiber
yeteri kadar sıvıyağ

Yapılısı
ılk once hamsılerı kılcıklarıyla bırlıkte temızleyerek yıkayıp suzulmeye bırakalım. Sonra bır tencereye sıvı yagı dokelım ve uzerıne soğanı ufak ufak dograyalım. Fıstıklarıda ılave ederek bır mıktar kavuralım. Daha sonra pırınclerı ılave ederek kavurmaya devam edelım. Kavrulan pirinçlerin üzerine üzümleri, 1 su bardağından iki parmak fazla suyu ve tuzu ılave edıp pisirelim. (Pilav iyice pismeyecek biraz diri olacak, dolmalik ic hazirlar gibi) Pisen pilavi ocaktan aldiktan sonra karabiber ve pulbiberini ilave edip karistiralim. Kare, dikdortgen, yuvarlak hic farketmez bir borcamin (kucuk boylardan) tabanina yaglikagit serelim. Iyice suzulen hamsilerin parlak yuzeyleri altta kalacak sekilde dizelim kenarlarda dahil olmak uzere. Bu islem bittikten sonra pilavi esit bir sekilde tepsiye yerlestirelim ve kenarlardaki hamsileri pilavin uzerine kapatalim. Kalan diger hamsileride parlak yuzeyleri yukari bakacak sekilde dizerek pilavi iyice kapatalim pilav hic gozukmesin. Ozellikle hamsileri dizerken biraz ust uste getirirsek pisince acilmalarini engellemis oluruz.Yoksa hamsiler pisince kuculuyor ve pilav gozukuyor. Daha sonra 180 dereceli firinda hamsiler pisene kadar tutalim ve firindan cikardiktan sonra servis tabagina ters cevirelim.

Yemek Koşesi Afiyetler Diler....

0 yorum: