6 Kasım 2007 Salı

Yayla Çorbası tarifi

MALZEMELER
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağ
1 kahve fincanı un
1 yumurta
1 çay bardağı kaynamış süt
7-8 su bardağı et veya tavuk suyu(yoksa su)
1 çorba kaşığı kuru nane
Tuz ve kırmızı biber

HAZIRLANIŞI
Bir tencerede et suyunu kaynatın.Temizleyip yıkadığınız pirinci, kaynayan et suyuna atıp pişmeye bırakın. Ayrı bir kapta, yoğurdu, sütü, unu ve yumurtayı pütürsüz hale gelinceye kadar karıştırın.
Pirinçler yumuşayınca, kaynayan et suyundan iki kepçe alıp bulamaca yedirip, inceltin. Tahta kaşıkla kaynayan et suyu ve pirinç karışımına yoğurdun kesilmesini önlemek için yavaş yavaş ekleyin.10dakika kadar birlikte pişirin. Ayrı bir kapta kalan tereyağını kızdırıp, naneyi dilerseniz kırmızı biberi çevirerek çorbaya ekleyin.
hazırlama süresi:20 dk

Not: Yoğurt kalp ve karaciğer problemleri,sindirim güçlüğü ve kansızlık şikayetlerinin giderilmesinde en büyük yardımcıdır.

Afiyet Olsun....

0 yorum: