9 Kasım 2007 Cuma

özlenmiş Kırmızıbiber Salata

Malzemeler:

bullet5-6 adet etli, dolgun kirmizi biber
bullet2 dis sarimsak
bulletsirke, tuz

Yapilisi:

  1. Biberleri yikayip sap kisimlarini koparin. Icindeki cekirdekleride silkeleyerek bosaltin.
  2. Firin tepsisine koyup izgara ayarinda (veya yuksek isida) yumusayana kadar biberleri kozleyin.
  3. Diger tarafinida cevirip iyice yumusadiktan sonra firindan alin.
  4. Ilindiktan sonra kabuklarini soyup tahtada bicakla once seritler yapin. Sonra kup klup dograyin.
  5. Sarimsagida ince ince kiyin. Sirke ve tuzu ilave edip hepsini harmanlayip servis tabagina alin.

Not: Kirmizi biberleri hazir kozlenmis olarak kavanozlarda alabilecegiz gibi mevsiminde kendiniz kozleyip birer yemeklik posetleyerek buzlugunuzda tutabilirsiniz. Bu sekilde elinizin altinda hem daha ekonomik hemde daha lezzetli kozlenmis biber elde etmis olacaksiniz.

0 yorum: