9 Kasım 2007 Cuma

Havuçlu Patates Topları

patates.jpg

MALZEMELER
1 Kilo patates
Yarim Demet Maydonoz
3 tane havuc (orta boy)
Yeteri kadar tuz, karabiber, pulbiber, kimyon ve zeytinyag
Yogurt
Sarimsak
YAPILISI


Patatesleri iyice yikayarak bir tencereye koyup haslayalim. Haslanmis patatesleri sicakken ezerek pure haline getirelim. Daha sonra icerisine tuzu, kararbiberi, pulbiberi, kimyonu ve zeytinyagini ilave ederek yoguralim. Baska bir yerde yikayip suyu iyice suzulmus maydonozlari ufak ufak dograyalim. Patates harcindan elimize ceviz buyuklugunde alarak yuvarlaklar yapalim, bu yuvarlaklari maydoz harcinda dondurelim hertarafi maydonoz olsun. Sonra servis tabagina alarak patates topunun ortasini parmak ucumuzla acarak icerisine rendelenmis az yagda kavrulmus havuctan koyalim. Hepsini boyle tamamladiktan sonra uzerine sarimsakli yogurt dokerek servis yapalim. Benim fazla vaktim olmadigi icin maydonozlari patates harcinin icine kattim. Fotografta ayrica bazilarinin uzerine yogurt dokmedimki onceki halini goresiniz sitedim.

Yemek Koşesi Afiyetler Diler....

0 yorum: