13 Kasım 2007 Salı

ZEBRA KEK

MALZEME:

KABARTMA TOZU 1PAKETVANİLYA 1PAKET
SIVIYAĞ 3 KAHVE FİNCANIMADENSUYU 4 KAHVE FİNCANI
ŞEKER 5 KAHVE FİNCANIYUMURTA 3 ADET
KAKAO 1YEMEK KAŞIĞIUN 8 KAHVE FİNCANI

YAPILIŞI:
DERİN BİR KABIN İÇİNDE YUMURTALARI ÇIRPIYORUZ,ÜZERİNE ŞEKERİ İLAVE EDİP ÇIRPIYORUZ,ÜZERİNE MADEN SUYUNU EKLEYİP ÇIRPIYORUZ,ÜZERİNE SIVIYAĞI EKLEYİP ÇIRPIYORUZ,ÜZERİNE UNU VANİLYAYI KABARTMA TOZUNU ELEYEREK İLAVE EDİYORUZ. ÇIRPMAYA DEVAM EDİYORUZ. PÜF NOKTAMIZ MİKSERLE ORTA DEVİRDE SÜREKLİ ÇIRPIYOR OLMAMIZ. YAPTIĞIMIZ KARIŞIMIN ÜÇTE BİRİNİ BAŞKA BİR KABA ALIYORUZ. KAKAO İLE KARIŞTIRIYORUZ, KEK KALIBIMIZI KATI YAĞ İLE YAĞLAYIP BİR MİKTAR UN SERPİYORUZ. TEMİZ 1 KAHVE FİNCANINI SIVIYAĞ İLE YAĞLAYIP 2 FİNCAN BEYAZ KARIŞIMDAN 1 FİNCAN KAKAOLU KARIŞIMDAN SIRASIYLA VE KEK KALIBINI YAVAŞÇA ÇEVİREREK KARIŞIMLARI KEK KALIBINA BIRAKIYORUZ. 200 DERECEDE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 10 DAKİKA DAHA SONRA DA 150 DERECE FIRINDA 40 DAKİKA PİŞİRİYORUZ. KEKİMİZ ILIYINCA CAM TEPSİYE ALIP ÜZERİNE TARİFE GÖRE HAZIRLANMIŞ ÇİKOLATA SOSU DÖKÜP HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLEYİP, DİLİMLEYEREK SERVİS YAPIYORUZ.

0 yorum: