9 Kasım 2007 Cuma

HAVUC SALATASI

Yapimi kolay, tadi yiyenleri sasirtacak derecede lezzetli bir salata

havuc salatasi


Malzemeler:

- Yarim kilo havuc
- 3-4 yemek kasigi siviyag
- 2 dis sarimsak
- tuz, kirmizi pulbiber
- yaklasik 3/4 bardak yogurt
- istege gore birkac tepeleme kasik mayonez

Yapilisi:

- Siviyagda ezilmis veya minikce dogranmis sarimsagi hafifce kavurun.
- Rendenin ince yerinden rendelediginiz havuclari ilave edip diriligi gidene kadar iyice kavurun.
- Tuz, kirmizi pulbiber ekleyi. Ocaktan alip ilinmaya birakin.
- Icine ne cok civik nede cok kati olmayacak bir kivama gelene kadar yogurt ilave edin. Lezzetini arttirmak icin bir miktarinin yerine mayonez ilave edebilirsiniz.
- Servis tabaginiza alip oval hafif kubbeli sekil verin. Cizgi halinda toz biber serpistirin. Ortasini ufak havuc veya havuc dilimi ve maydanoz ile susleyin. Salataniz servise hazirdir.

0 yorum: