6 Kasım 2007 Salı

Kırmızı Mercimek Çorbası

MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı tereyağı veya
1 çay bardağı riviera tipi zeytinyağı
½ tatlı kaşığı salça
1 adet iri boy soğan
1 avuç arpa şehriye
2 çay kaşığı kırmızı biber
2 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Rendelenen soğan ve salça yağda pembeleştirilir. Yıkanıp ayıklanmış mercimeğe tuz eklenerek 6-7 bardak kaynar suda hafif ateşte ara sıra karıştırarak kaynatılır. Mercimeklerin erimesine yakın arpa şehriye katılır,6-7 dakika kadar şehriyeler yumuşayana dek pişirilir. Kızdırılmış kırmızı biberli zeytinyağı eklenerek servis yapılır. (Küp küp doğranmış bayat ekmek de aynı yağda çevrilip kıtırlaştırarak çorbayla servis edilebilir.)

Afiyet Olsun...

0 yorum: