9 Kasım 2007 Cuma

Soslu Tavuk Tavada

soslu_tavuk.jpg


Malzemeler:

(4 kişilik)

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 adet ora boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Köri
  • Tuz

Kızartmak için:

  • Un
  • Sıvıyağ

Yapılışı:

1. Tavuk göğsünü istediğiniz büyüklükte fileto halinde kesin.

2. Domates, soğan ve sarımsağı rendeleyin. Baharatları ekleyin ve tavuk filetolarını bu karışımın içine koyun.

3. Mümkünse 1 gece buzdolabında bekletin. Mümkün değilse en az 2 saat buzdolabında bekletin.

4. Tavaya orta karar sıvıyağı koyun. Tavuk filetolarını una bulayıp kızgın sıvıyağda iyice kızarıncaya kadar pişirin. (Galeta ununa da bulayabilirsiniz ama babam normal un ile yapıyordu.)

Yemek Koşesi Afiyetler Diler....



0 yorum: