Ton Balıklı Salata
Sıkışık anlarınızda önceden evde bulundurabileceğiniz malzemelerle basit bir şekilde hazırlayabileceğiniz doyurucu, lezzetli bir tarif
Malzemeler:
2 adet konserve ton balığı | |
5-6 adet salatalık veya yaklaşık 10 adet kornişon turşu | |
4 yemek kaşığı mayonez | |
1 tatlı kaşığı veya isteğiniz ölçüsünde hardal | |
1 silme tatlı kaşığı kekik | |
tuz, karabiber | |
servis için: | |
göbek salata | |
lavaş ekmeği |
Yapılışı:
- Konserve balıkları açıp suyunu süzün ve genişçe bir kaseye aktarın.
- Büyük parçaları çatalla ezin. Turşuları minik küpler halinde doğrayıp ilave edin.
- Mayonez, hardal ve baharatları ilave edip karıştırın.
- Lavaş ekmeklerinizi tavada önlü arkalı ısıtın.
- Ekmeğinizi yeterince salata ve göbek yapraklarla doldurarak akmaması için bir tarafını içeri kıvırarak sarıp dürüm yaparak servise hazır hale getirin.
0 yorum:
Yorum Gönder