6 Kasım 2007 Salı

Çikolatalı Cevizli Muzlu Pasta

cikolatali_cevizli_pasta.jpg














Malzemeler:

  • 1 adet sade hazır pandispanya
  • 3 adet muz
  • 1/2 su bardağı su+1 yemek kaşığı toz şeker (Pandispanyayı ıslatmak için)

Süslemek İçin:

  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
  • 1/2 su bardağı doğranmış bitter çikolata (Ben Mabel Bitter Küvertür kullandım)

Pasta Ara Kreması İçin:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 40 g margarin
  • 1/2 kg süt (2,5 su bardağı)
  • 1 paket vanilya
  • 1/4 çay kaşığı mahlep (İsteğe bağlı)

Pasta Üst Kreması İçin:

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Yapılışı:

1. Önce pasta kremasını hazırlayın. Yumurta ve tozşekeri tencereye koyun. Çırpma teli ile köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Çırpma teliyle karıştırmaya devam ederek sütü ekleyin. Tencereyi kısık ateşe oturtun ve 1 dakika sonra unu ilave edin. Kremayı sürekli karıştırarak göz göz kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocağı kapatın, margarin, mahlep ve vanilyayı ekleyin. Mikserle 5-6 dakika çırpın.

2. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle hazırlayın. 2 yemek kaşığı krem şantiyi pişirdiğimiz kremanın içine katın ve çırpma teliyle karıştırın.

3. Pandispanyanın alt katını servis tabağına alın. Şekerli suyun yarısı ile ıslatın. (Krema nemli olduğu için pandispanyayı yumuşatıyor, o nedenle çok ıslatmanıza gerek yok.)

4. Ilınmış olan kremayı pastanın içine düzgün olarak sıvayın. (Kenarlara doğru fazla gelmeyin taşabilir.) Üzerine yuvarlak olarak kestiğiniz muz dilimlerini dizin. 2-3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz serpin.

5. Pandispanyanın diğer yarısını da ıslatın ve pastanın üzerine kapatın.

6. Pastayı 10 dakika dinlendirdikten sonra dışını krem şanti ile kaplayın. Üzerini doğranmış çikolata ve ceviz içi ile süsleyin. 5-6 saat bekletip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun…

0 yorum: