9 Kasım 2007 Cuma

Değişik Bulgur Pilavı

8517264_ef17ef7b5f_o1.jpg

Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur,
1 su bardağı konserve bezelye,
1 diş sarımsak,
2 adet kırmızı biber,
1 adet kesme şeker,
yeteri kadar tuz
½ çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı ceviz

Yapılışı:Sarımsakları ince kıyın. Biberleri küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağı kızdırıp biber ve sarımsakları kızartın. Bulguru ekleyip biraz kavurun. 2 su bardağı sıcak su ekleyip tuzot ve şekeri katın. Kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin. Demlendikten sonra servis tabağına alıp üzerine dövülmüş ceviz serpin. Dilimlenmiş salatalık turşusu ile servis yapın.Afiyet olsun…

0 yorum: